Investeren in je loopbaan met loopbaanbegeleiding

Er zijn veel situaties denkbaar waarin een mens ondersteuning in de loopbaan kan gebruiken. Vooral mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, arbeidsongeschikten die volgens UWV (weer) kunnen werken en ouderen is het ondanks de aangetrokken arbeidsmarkt lastig werk te krijgen. Hoewel het voor de laatste groep iets lijkt te verbeteren. Ouderen (40-plussers) weten weer vaker na een langdurige werkloosheid aan een baan te komen. Toch hebben succesvolle mensen ook nog wel eens behoefte aan een stuk coaching. Niet iedereen solliciteert bijvoorbeeld met regelmaat en de sollicitatiemethodes veranderen wel continu. Dan is het handig op de hoogte te zijn van de laatste trends.

Iedereen heeft een loopbaan; voor iedereen is er passende loopbaancoaching

Loopbaanbegeleiding is echt niet alleen voor de hoger opgeleide werknemer. Grote werkgevers hebben zelf nog wel eens loopbaancoaching in huis. Vaker wordt loopbaanbegeleiding ingekocht bij een extern bureau. Hiermee is meteen onafhankelijkheid gewaarborgd. Een loopbaancoach heeft de kennis en de kracht om jou te ondersteunen waar nodig maar ook om je uit te dagen, om te spiegelen en kritisch te zijn. Hierdoor zal je in korte tijd in een intensief zelfonderzoek terecht komen. Dat is meestal leuk en interessant, soms lastig en in een enkel geval pijnlijk. Maar het is de enige manier om dichter bij jezelf te komen. En dat is nodig om de juiste keuzes te kunnen maken.

Loopbaanbegeleiding betekent altijd winst

Uit ervaring blijkt dat iedereen die loopbaanbegeleiding in zijn leven heeft gehad, aangeeft dat wat hierin geleerd is van onschatbare waarde is. De coaching heeft effect op vele facetten van je leven en je plukt er de rest van je leven vruchten van. Want de kennis die je opdoet is blijvend. Een ontwikkeling is niet zo maar terug te draaien. Ben je nieuwsgierig of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Ga dan op zoek naar iemand die als coach bij jou past en ga een oriënterend gesprek aan. Ik durf te wedden dat je daarna direct zin hebt om aan de slag te gaan.

loopbaanbegeleiding