In de praktijk werkt detachering uitermate goed

Het lijkt wel een gekkenhuis op de arbeidsmarkt. Het is hollen of stilstaan en momenteel is er duidelijk sprake van hollen. Wil je een verbouwing aan je huis realiseren dan krijg je te maken met een wachttijd van een jaar. Toch willen mensen zo snel mogelijk geholpen worden. En dat geldt voor alle segmenten. Het is als bedrijf dan ook moeilijk om alle klanten zo goed en snel mogelijk te helpen of voorzien. Je wilt snel handelen maar niet inboeten op kwaliteit. Want als dat gebeurd is het met je bedrijf snel bekeken. Hoe doe je dat als bedrijf? Hoe vang je de grootste pieken op zonder dat je jezelf vastlegt door meer mensen in dienst te nemen? Dan ga je voor detachering.

De betere arbeidskracht

Detachering is een uitermate praktische oplossing voor veel bedrijven waarbij een uitzendkracht niet volstaat. Bij detachering hebben we het meestal over hoger opgeleid personeel. Mensen die op eigen kracht een klus kunnen klaren. Mensen die je dus niet oeverloos hoeft in te werken. Mensen waar je op aan kunt. Ze hebben de kracht om zich op tijdelijke basis te verbinden aan het bedrijf. Ze zijn gemotiveerd en kundig. Het enige nadeel dat te bedenken valt is dat gedetacheerde mensen soms duurder zijn. Maar dat is logisch want het detacheringsbureau heeft de mensen in dienst. Bij het detacheringsbureau liggen dan ook alle risico’s. Daarnaast is het de bedoeling dat het detacheringsbureau ook bestaansrecht heeft door inkomen te vergaren.

Geen risico bij detachering

De voordelen bij detachering zijn groot. Je loopt bijvoorbeeld bij ziekte van de werknemer geen enkel risico en dat is prettig. Dan ontstaat er direct ruimte om door een ander ingevuld te worden. Op die manier loopt de productie of dienstverlening zonder problemen door. Daarmee is de doorlooptijd gewaarborgd en de klant blijft tevreden. Neem eens contact op met een detacheringsbureau en hoor wat de bijdrage voor uw bedrijfsvoering kan zijn.

detachering