Houtbriketten in houtkachels voor duurzame warmte!

Bij het woord houtbriketten zal je misschien denken aan de briketten voor op de barbecue. Maar dat is niet wat we hiermee bedoelen! Houtbriketten zijn namelijk het moderne brandhout voor uw open haard of kachel.

De voordelen van houtbriketten op een rij

Door het lage vochtgehalte in de houtbriketten zorgt het voor minder rookontwikkeling, geur en roetaanslag. Omdat u geen giftige stoffen in uw huis wilt hebben worden de betere houtbriketten gemaakt zonder toevoegingen. Bij gewoon openhaard hout komen er toch vaak verschillende soorten stoffen vrij die niet bevordelijk zijn voor de gezondheid.

Doordat de houtsnippers onder hele hoge druk worden samengeperst tot houtbriketten, is de dichtheid veel hoger ten op zichte van normaal openhaard hout. Hierdoor branden de briketten veel langer en blijven ze ook langer nagloeien.

Pini Kay houtbriketten

Een “Pini Kay” houtbriket heeft een rond gat in het midden. De briketten zijn 65 mm breed en 195 mm lang. De briketten worden gemaakt van harde houtsoorten zoals eiken en beuken. Het aansteken van deze Pini Kay briketten is gemakkelijk door middel van aanmaakblokjes en de briketten zullen snel branden. Ook zijn de houtbriketten makkelijk op te stapelen en nemen ze weinig ruimte in beslag!

Het vochtgehalte van houtbriketten is minder dan 5%. Hierdoor blijft er nagenoeg geen as over na het opbranden. En dit merkt u dan ook zeker wanneer u uw kachel, open haard of schoorsteen wilt schoonmaken.