Door wie laat jij je website maken?

Je bent net begonnen met je eigen bedrijf maar heb je al nagedacht hoe jij je online gaat profileren? Voor veel ondernemers is het een van de dingen die wel op de lijst staan maar vaak in hun ogen toch het minst belangrijk: de website. En toch is het vandaag de dag een van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Ook al ben je misschien niet van plan om online te gaan verkopen, een website is gewoon een verlengstuk van je bedrijf. Tegenwoordig moet je voor je bedrijf ook zo optimaal mogelijk bereikbaar zijn en een website is daar natuurlijk een prima voorbeeld van.

Een website laten maken

Nu je er waarschijnlijk al van overtuigd bent dat het belang van een website enorm groot is, moet je nog wel op zoek gaan naar de juiste persoon of het juiste bedrijf. Een website laten maken is immers een investering en je doet er dan ook verstandig aan om je een beetje te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn.

Bekijk websites van je concurrenten

Een tip is om een aantal websites goed onder de loep te nemen van je concurrenten. Hoe doen zij het? Wat vind je wel mooi en wat spreekt je misschien minder aan? En hoe is de vindbaarheid van je concurrenten in Google? Dit zijn een aantal belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen wanneer je een aantal websites bekijkt.

Door wie laat jij je website bouwen

Natuurlijk is het prettig als je als ondernemer een website kan laten maken tegen niet al te hoge kosten. En op zich is dat ook zeker mogelijk. Misschien heb je iemand in je directe omgeving die goed overweg kan met het bouwen van websites. Aan de andere kant is het laten maken van een website ook een investering. Je wilt professionaliteit uitstralen. Laat de prijs dan niet het enige punt zijn waar alles van af gaat hangen. Want in sommige gevallen ben je op lange termijn voordeliger uit wanneer je een website laat maken door een expert, dan dat je dat een site laat bouwen door die kennis of buurjongen.

Een veel voorkomende situatie die we horen is dat de buurjongen na enkele weken of maanden ineens minder goed bereikbaar is. Misschien is hij wel met iets heel anders bezig dan met websites bouwen. Maar ondertussen ben jij bezig je bedrijf aan het runnen en voldoet de website die je hebt laten maken ineens niet meer aan jouw verwachtingen die je had. Uiteindelijk besluit je dan toch om het roer om te gooien en te investeren in een goede website die gemaakt is door een ervaren website bouwer…

WordPress als basis voor je nieuwe website

Het meest populaire systeem om je website mee te bouwen is WordPress. Misschien heb je er al is eerder van gehoord. Het is heel gebruiksvriendelijk en het aanpassen van teksten gaat bijvoorbeeld heel gemakkelijk. Alles gebeurt ook online en je kan dus vanaf iedere locatie met je computer inloggen om iets aan te passen. Wil je een website laten maken in WordPress, dan zijn er veel bureaus die je hierbij kunnen helpen. WordPress wordt inmiddels door ruim 30% van alle websites gebruikt. Dit toont dan ook wel aan hoe populair dit CMS is.

Wat kost een gemiddelde website ongeveer?

Dit is niet in een zin te benoemen. Het is hetzelfde als het kopen van een auto. Het hangt helemaal af bij welk bedrijf je de website laat maken. Ook is het afhankelijk van waar je website in gebouwd wordt. Een WordPress website is doorgaans voordeliger dan een website die helemaal op maat gemaakt moet worden met allerlei functionaliteiten. En uiteraard is de prijs ook afhankelijk van je wensen. Maar zoals ik hierboven al noemde